stubbar på tomt innan en stubbfräsning i Stockholm utfördes

Stubbfräsning Stockholm

Stubbfräsning i hela Stockholms län. Flest utförda stubbfräsningar har varit i Sollentuna, Järfälla, Täby och Upplands Väsby.

Stubbfräsning i Stockholm

Stubbfräsning har vi på Tapper trädfällning en lång erfarenhet av då vi utfört stubbfräsning i stora delar av Stockholm under många år. Problemet kan ses som enkelt att göra själv men det kan vara både tids- och energikrävande. Vi har utrustning som krävs för att på ett enkelt, snabbt och säkert sätt fräsa bort den eller de stubbarna som du vill bli av med. Har du även behov av att få bort ett träd kan du spana in vår kärnverksamhet trädfällning.

klyvning av stubbe i Stockholm
pris för stubbfräsning i Stockholm

Stubbfräsning pris

Priset man kan utgå ifrån för en stubbfräsning i Stockholm startar från 1500kr men ju fler stubbar det är desto billigare blir snittpriset per stubbe. Ju större stubbarna är desto dyrare blir också priset (ökad diameter). Andra orsaker till priset är också åldern på stubbarna, är det äldre stubbar är det ofta enklare och därmed billigare.

Hur lång tid tar en stubbfräsning

Vi tar bort stubben eller stubbarna med en maskin som kallas för stubbfräs. Det gör att arbetet med stubborttagning går snabbt och effektivt. Du kan räkna med att en normalstor stubbe tar 15 - 20 min och ju större diametern är desto längre tid tar det. Är det en stubbe som är svåråtkomlig kan det också gör att det tar längre tid. Detta pga att man måste vara försiktig med klingan på stubbfräsen så man inte kommer åt exempelvis en stenmur och skadar klingan. Försiktigheten är inte enbart för klingans skull utan även för omgivningen kring stubben då man ogärna vill att stubbfräsen förstör t.ex husgrunden eller staketet. Därför är det svårt att ge något exakt svar då många andra faktorer också spelar in i hur lång tid en stubbfräsning tar.

stubbfräsning i Stockholm för flera stubbar

Hur tar man bort en stubbe?

Steg 1

Vid behov använder vi motorsågen för att få ner stubben en bit. Stenar runtom tas även bort.

Steg 2

Vi rullar fram stubbfräsen och startar den. Klingan ska vara en bit ovanför kanten av stubben. Farten som klingan snurrar ökar vi nu och för den mot stubben.

Steg 3

Vi använder vår stubbfräs genom sidledsrörelser och sedan lyfter vi klingan en bit ovanför den nya kanten och gör samma sak igen tills stubben är borta.

Steg 4

Se till att ta bort rötterna av stubben. Vid starkare rötter kan du behöva öka farten genom motorns gasreglage.

Frågor?

Vid frågor eller funderingar når du oss på 0707526797 eller så kan du fylla i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig.

KONTAKTA OSS